Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  20/08/2021
Data da última atualização:  21/08/2021
Tipo da produção científica:  Nota Técnica/Nota Científica
Autoria:  SIQUEIRA, K. B.; PINHO, M. C. de; BORGES, C. A. V.; GAMA, M. A. S. da.
Afiliação:  KENNYA BEATRIZ SIQUEIRA, CNPGL; MARIELLI CRISTINA DE PINHO, Universidade Federal de Juiz de Fora; CRISTIANO AMANCIO VIEIRA BORGES, CNPGL; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CNPGL.
Título:  Determinants of consumer behaviour when choosing between whole and skimmed UHT milk.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Serbian Journal of Management, v. 15, n. 1, p. 175-180, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.5937/sjm15-17051
Idioma:  Inglês
Notas:  Short communication.
Conteúdo:  Large amounts of UHT milk are consumed in Brazil, but little is known about the factors affecting the consumer?s decision to choose between whole and skimmed UHT milk. Since consumers represent one of the main market drivers, it is important to identify the factors influencing their behavioral patterns. A structured questionnaire was applied to 248 people in Juiz de Fora, Brazil. A binary logistic regression model was used to analyze the probability of buying whole or skimmed UHT milk. Results indicated that income, age, and number of family members in a residence are the major determinants of consumer behaviour when choosing between whole and skimmed milk. Higher income, older people, and smaller number of residents were associated with an increased consumption of skimmed milk. These results could be useful to orientate local dairy market campaigns and logistic distribution of products according to consumer preferences.
Thesagro:  Consumo; Gordura Láctea; Laticínio; Leite Desnatado; Leite Integral; Preferência Alimentar.
Thesaurus Nal:  Consumer preferences; Dairy consumption; Dairy products; Milk fat.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL25251 - 1UPCAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoSILVEIRA, A. C. da; MIGUEL, O. G.; LAZZAROTTO, M. Caracterização térmica de óleos essenciais de Eucalyptus spp. resistentes e suscetíveis aos psilídeos. In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 15., 2016, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2016. p. 52-53. Resumo.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional